Minusta

Marjo Riihimäki, Kuvaaja: Tuomas Vihavainen

”Kapellimestarin työ on kutsumukseni ja musiikin johtaminen saa minut syttymään. Tehtäväni on auttaa muusikoita loistamaan. Yhdessä voimme välittää tunteita ja antaa yleisölle elämyksiä – kokemuksen jonka vain elävä musiikki voi synnyttää.”

Marjo Riihimäki valmistui kapellimestariksi vuonna 2014 Sibelius-Akatemian Taideyliopistosta. Hänet tunnetaan määrätietoisena, energisenä, valloittavana – ja musiikin niin vaatiessa – svengaavana kapellimestarina.


Valmistumisensa jälkeen Marjo perusti ystävänsä ja kollegansa Anna-Leena Lumpeen kanssa ammattimuusikoista koostuvan, periodeittain toimivan sinfonisen puhallinorkesterin, Suomen Puhallinsinfonikot. Marjo on toiminut vierailevana kapellimestarina Kuopion kaupunginorkesterin, Pori Sinfonietan, Joensuun kaupunginorkesterin, Oulu Sinfonian, Mikkelin kaupunginorkesterin, UMO Helsinki Jazz Orchestran, Ilmavoimien Big Bandin ja Kaunas Big Bandin konserteissa. Marjo Riihimäki on työskennellyt musiikinopettajana lukiossa ja yhteiskoulussa ja Tampereen konservatoriossa, sekä toiminut Puolustusvoimien sotilasmusiikkialan intendenttinä. Hänet on palkittu Puolustusvoimien komentajan myöntämällä Sotilasansiomitalilla, Maanpuolustusmitalilla sekä Suomen Valkoisen Ruusun ansioristillä.


Monipuolisen muusikkotaustansa ansiosta Marjo on elementissään klassisen musiikin ja sinfonisen puhallinmusiikin lisäksi myös viihde- ja elokuvamusiikin parissa. Mikkelin musiikkijuhlilla hän toimi kapellimestarina jazzlaulaja Elena Mindrun Hope-konsertissa, jonka ohjelmisto oli crossoveria: Mindun oman levyn jazzsävellyksiä sinfoniaorkesterille sovitettuna.

Marjo oli vuosien ajan jäsen interaktiivisessa musiikkiteatterissa, jossa hän kirjoitti teatteribändille sovituksia ja soitti klarinettia ja saksofonia sekä toimi taustalaulajana. Marjo on työskennellyt musikaalituotannoissa musiikinopettajana Pälkäneen lukiossa ja Tampereen konservatoriolla kuoroja ja bändejä harjoittaen.


Marjo on kotoisin Iisalmesta, jossa hänen elämänsä ympäröi musiikki ja teatteri koko perheen harrastusten myötä. Kouluvuosina ja yliopisto-opintojen aikana Marjo lauloi kuoroissa, osallistui musiikkiteatteriproduktioihin ja soitti klarinettia puhallin- ja sinfoniaorkestereissa.

Opinnot veivät Marjon Savonlinnaan (Joensuun yliopisto), Durbaniin, Etelä-Afrikkaan (Natalin yliopisto) ja Jyväskylään (Jyväskylän yliopisto). Opintoihin sisältyi monipuolisesti eri musiikin tyylilajeja ja erikoistumisaineina olivat musiikin johtaminen ja monikulttuurinen musiikkikasvatus.